Læger kritiserer navnerod i lægeregister

HABILITET: Lægemiddelstyrelsen har ikke orden i registeret over lægers tilknytning til medicinalvirksomheder. Mangelfuldt register er en brist i gennemsigtigheden, mener næstformand i Lægeforeningen.

Særdeles mangelfuld. Det mener næstformand i Lægeforeningen, Yves Sales, om Lægemiddelstyrelsens liste over, hvilke læger der samarbejder med medicinalvirksomheder. Det skriver Dagens Medicin.

Lægemiddelstyrelsen skal føre en liste over lægers tilknytning til medicinalvirksomheder, da det er Lægemiddelstyrelsens ansvar at godkende og registrere lægers samarbejde med medicinalvirksomheder. I 121 tilfælde kunne Dagens Medicin ikke entydigt identificere lægen på listen. Navnesammenfald, manglende slutdatoer, upræcise titelangivelser og forkortelse af navne er nogle af listens væsentlige mangler.

"Det er afgørende for overblikket at få styr på registeret. Listen er den eneste mulighed for offentligheden for at få indblik i lægers relationer til industrien, men den er stort set ubrugelig, når man ikke med sikkerhed kan identificere de enkelte læger og deres tilhørsforhold," siger Yves Sales til Dagens Medicin.

Login