Politikere overhørte prednisolonadvarsel

KNOGLESKØRHED: Patienter i behandling med prednisolon får knogleskørhed på grund af faglig forsømmelse hos lægerne. Adskillige advarsler er overhørt, indrømmer flere politikere.

Osteoporoseforeningen har ved flere lejligheder gjort opmærksom på en gruppe af patienter, der er blevet behandlet med det knoglenedbrydende binyrebarkhormon prednisolon og har udviklet knogleskørhed. Lægerne følger ikke de faglige anbefalinger i forhold til behandling med prednisolon, og risikoen for knogleskørhed hos patienterne forstørres derfor.

Osteoporoseforeningen har forsøgt at gøre opmærksom på problemerne og kan ikke forstå, at de ikke har fået mere hjælp fra politikernes side, forklarer foreningens formand Ulla Knappe i Dagens Medicin.

"I 2002 blev knogleskørhed defineret som en folkesygdom, og regeringen dækker sig ind under de brede anbefalinger om, at man skal spise sundt og motionere. Men det er jo ikke nok for denne gruppe af patienter, og det løser slet ikke problemet med prednisolon," siger Ulla Knappe.

Login