Vi vil vide mere om vores kommende læge

KORT NYT: Et stort flertal ønsker svar på en række konkrete spørgsmål om en kommende læge, når de skal vælge, viser en ny undersøgelse fra Forbrugerstyrelsen.

At vælge læge er en vigtig beslutning. Når man skal vælge, hvem der fremover skal tage sig af ens helbredsmæssige problemer, er oplysninger om lægens åbningstider, alder eller køn ikke nok.

Det viser en ny undersøgelse fra Forbrugerstyrelsen.

"Jeg undrer mig over, at lægerne ikke offentliggør flere oplysninger på den fælles offentlige sundhedsportal sundhed.dk, end det er tilfældet i dag. Det er både i lægernes og borgernes interesse, at valget af læge træffes på et oplyst grundlag," siger Tanja Franck, direktør i Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen har Forbrugerstyrelsen spurgt til, hvor vigtige en række oplysninger er, når man skal vælge læge. Øverst på listen står information om, hvor lang tid der i gennemsnit går, fra man bestiller en tid, til selve konsultationen finder sted - information, der ikke i dag er offentlig tilgængelig. 

Læs mere om undersøgelsen her.

Undersøgelsen er foretaget af Capacent A/S for Forbrugerstyrelsen. Capacent A/S har gennemført telefoninterview med 817 respondenter i november/december 2009.

Login