Dansk lægemiddeleksport har igen sat rekord

EKSPORT: Lægemiddelindustrien behøver ikke at frygte finanskrisen. Eksporten af lægemidler toppede igen i 2008 og er dermed 11 milliarder større end kødeksporten.

Større end kødeksporten
Med den nye rekord overstiger lægemiddeleksporten nu kødeksporten, der ellers traditionelt set har været Danmarks største eksportvare. Den danske eksport af kød lå således på 30,1 milliarder i 2008, altså 11 milliarder under eksporten af medicin.

Sikkerhedsnet
Den danske lægemiddeleksport har dermed aldrig været større. Og hvis de ansatte i den danske lægemiddelindustri før frygtede finanskrisen, kan de nu sove lidt roligere om natten.

"Danmarks Statistiks opgørelse dokumenterer, at medicineksporten er et sikkerhedsnet under dansk økonomi," siger cheføkonom i Lægemiddelindustriforeningen (LiF) Jørgen Clausen til foreningens eget nyhedsbrev.

Større potentiale
Men der kan sættes nye rekorder, siger Jørgen Clausen, der mener, at Danmark har potentiale for endnu højere eksport af medicinske og farmaceutiske produkter.

"Mange glemmer, at der er en sammenhæng mellem de danske myndigheders vurdering af et givent lægemiddel og det potentiale, som lægemidlet har på eksportmarkederne. I Danmark er vi generelt langsomme til at tage nye lægemidler i anvendelse, men hvem ved - hvis lægerne var bedre til at anvende de behandlingsmæssige fremskridt, som moderne lægemidler repræsenterer, så kunne den danske lægemiddeleksport måske være endnu større," siger han.

Danmarks største eksportmarked for medicin er på trods af dollarens fald stadig USA, der aftager for over seks milliarder kroner årligt.

Login