Oppositionen vil prioritere sundhed

FINANSLOV: Sundhed er helt i top, når oppositionen deler milliarder ud i deres finanslovsudspil. Altinget|Sundhed har samlet deres sundhedsinitiativer.

5,4 mia. til sundhed
I år er ingen undtagelse, og Socialdemokraterne går lidt længere end de andre partier, da de vil annullere skattelettelsen på 5,4 mia. kr. og føre pengene direkte over i sundhedsvæsnet. I første omgang har de fordelt de 2,5 mia. kr. til en akutplan, der skal nedbringe ventetidspuklen, sikre akutbehandling til livstruende sygdomme, værdig behandling af medicinske patienter og nedbringelse af ventelisterne i psykiatrien.

"Vi vil gerne have indflydelse på finansloven, men ved da godt, at det kniber med at få lov til at være med. Engang var undskyldningen, at vi ikke gik ind for skattestoppet, den kan de så ikke bruge længere. Vi har selvfølgelig ikke de store forventninger til det. Men vi vil gerne give det offentlige sundhedsvæsen chancen for at komme efter strejken. Det private kører derudaf, mens det offentlige står i stampe, og det vil vi godt råde bod på," siger Henrik Sass Larsen, der er politisk ordfører for Socialdemokraterne.

500 mio. til forebyggelse
I SF's forslag til ny finanslov lægger partiet vægt på forebyggelsen. De vil lave en pulje med 500 mio. kr. årligt til at fremme forebyggelsen. Men SF er helt på bølgelængde med S, når det gælder de medicinske patienter. De vil således bruge 350 mio. kr. på at få ansat mere personale, gøre op med overbelægningen og sikre mere efteruddannelse af personalet.

Login