Stop nye regler for medicintilskud

NYHED: Hjerteforeningen vil have sundhedsministeren til at stoppe nye tilskudsregler for blodtryksmedicin. Der er fokuseret alt for entydigt på bundlinjen.

Har tænkt på det hele
Sundhedsministeren svarede sidste onsdag i salen på spørgsmål vedrørende de nye tilskudsregler.

"Der er tale om en verserende sag, som aktuelt er under faglig behandling i Lægemiddelstyrelsen. Jeg vil derfor afstå fra at fremkomme med konkrete bemærkninger til den sag. Jeg kan dog generelt oplyse, at vurderingen af de samfundsøkonomiske omkostninger ved at ændre tilskudsstatus for et lægemiddel på den ene side må tage højde for de mulige udgifter f.eks. i form af flere lægebesøg, når patienterne skal skifte fra et præparat til et andet, og på den anden side gevinsterne ved, at en gruppe patienter overgår til en lægemiddelbehandling, som er billigere for samfundet. Det er nogle af de ting, som Lægemiddelstyrelsen vurderer," sagde Jakob Axel Nielsen.

De to foreninger frygter, hvis de nye tilskudsregler vedtages, at de praktiserende lægers ressourcer skal bruges på i forvejen velbehandlede patienter i stedet for opsøgende og forebyggende arbejde, som der så ikke vil være ressourcer til.

Login