Familier mangler hjælp fra kommunen

NYHED: PS Landsforeningen vil have fokus på hele familien, når et barn får en spiseforstyrelse. Godt 80 pct. af familierne får ikke nok hjælp af kommunerne.

Når et ungt menneske bliver syg med en spiseforstyrrelse, rammer det en hel familie. Og det kan ofte være svært at få den hjælp, der er nødvendig. Knap 90 pct. af de familier, der deltager i en ny rapport, har selv måtte betale for behandling.

"Jeg hæftede mig ved de dybe frustrationer, og at de pårørende bliver bærere af et stort ansvar. Jeg hører kassetækning og kastebold og tænker, her må vi få lavet nogle aftaler mellem behandlersystemet med forløbsplaner med mere, så der bliver den nødvendige koordinering. Vi har samtidig et kæmpe problem med at få økonomien til at hænge sammen. Det er dog min opfattelse, at en øget koordinering vil udløse en lang række besparelser," siger Marianne Saxtoft, medl. af Kommunernes Landsforening, radikalt byrådsmedlem i Favrskov, efter offentliggørelsen af rapporten.

Kommunerne svigter
"Hvad sker der i familien, når en spiseforstyrrelse træder i karakter?" er finansieret af Velfærdsministeriet, men udarbejdet af PS Landsforeningen. 80 familier har deltaget i undersøgelsen, der blandt andet viser, at hele familien lider under sygdommen, og at godt 80 pct. af familierne ikke føler, de har fået den nødvendige opbakning fra kommunerne.

Login