Tastefejl er forsidestof

KOMMENTAR: Skrivefejl ved Patientforsikringen blev forsidestof på Politiken. Dækningen af sundhedsstoffet er de senere år eksploderet, men fejlene er også steget.

Det var ikke den eneste historie, der rullede over mediernes forsider, og hurtigt blev der skabt en stemning af, at Patientforsikringen havde lavet væsentlige fejl, der gjorde, at patienterne ikke havde fået den rette sagsbehandling. Men virkeligheden var en anden. Det var ganske almindelige tastefejl, der gjorde, at ventetiden var blevet opgjort anderledes i det papir, som ministeren havde fået udleveret.

Fem fejl blev til åbent samråd
Men det vidste hverken journalister eller politikere. Sundhedspolitikerne råbte op og kaldte sundhedsministeren i samråd. Samtidig måtte han i Folketingssalen forklare de mange sager, som Patientforsikringen har behandlet, siden kræftsagen i november 2007 begyndte at rulle.

I alt 151 sager er blevet gennemgået igen. Ud af dem er der opstået fejl i fem. I to sager er der blevet registreret for mange uger, i to er der registreret for få uger. En simpel tastefejl, som ikke må ske, men som vil ske, så længe der er mennesker bag skærmen.

Fejlene er begået i det materiale, som Patientforsikringen havde lavet til sundhedsministerens redegørelse af sagen til Sundhedsudvalget.

Glubske hunde
Men begik journalisterne også en fejl, da de smækkede de fejlagtige historier på forsiden. Deres undersøgelse viste jo, at der var begået en fejl. At folks ventetid var registreret forkert. De havde vist de ansvarlige tallene, men kunne ikke få noget svar på det.

Login