Indiske læger er et plus for Region Midt

KORT NYT: En ny rapport viser stor tilfredshed med de indiske læger, Region Midtjylland har ansat. Indernes begejstring er mere delt.

Fem af de indiske læger ville være blevet hjemme i Indien, hvis de, da de skulle beslutte sig, havde haft den viden de har i dag.

Andre er betydeligt mere tilfredse med oplevelserne i Danmark, fremgår det af den nye rapport "Indiske læger i Region Midtjylland".

Det svære sprog
Det er især de sproglige forbistringer, der vejede tungt i hverdagen. Men siden lægernes ankomst er det stort set kun gået fremad med samarbejdet, vurderer projektlederne kommitteret Jørn Koch og cheflæge Steen Friberg.

"Vi kan altså ikke lave pionerarbejde som det her, uden at vi også møder forhindringer. Vi er på nyt territorium og vi lærer lektien efterhånden som vi kommer frem, siger Bent Hansen (S), formand for regionsrådet, i en pressemeddelelse og forsætter:

"Det er svært, det her. Og jeg synes vi skal være taknemmelige for, at så mange indiske læger har taget udfordringen op langt hjemmefra. Vi er glade for at have dem hos os."

Evaluering
Den 24. maj mødes de indiske læger med Region Midtjylland for at diskutere undersøgelsens konklusioner. 

I løbet af sensommeren laver Center for Kvalitetsudvikling en opfølgende undersøgelse. Undersøgelsen indgår i beslutningsgrundlaget, når Region Midtjylland til september afgør, om der skal rekrutteres flere indiske læger til det midtjyske sundhedsvæsen.

Login