Antallet af sukkersyge danskere eksploderer

NYHED: Mindst dobbelt så mange danskere vil have diabetes i 2025 som i dag, viser nye tal. Både Venstre og Dansk Folkeparti foreslår helbredstjek, mens sundhedsministeren vil satse på forebyggelse.

Danskere med diagnosen diabetes stiger markant de kommende år, og i 2025 vil over 500.000 danskere have sygdommen.

Det er over dobbelt så mange som i dag, hvor omkring 230.000 danskere har diabetes, viser nye tal, som overlæge og professor Anders Green fra Syddansk Universitet tirsdag fremlægger på konferencen Diabetestinget 08 i København. Tallene vækker bekymring hos formanden for Diabetesforeningen, Allan Flyvbjerg.

Behov for nytænkning
"Væksten i udviklingen af diabetes hos danskerne er eksplosiv, og vi lader titusinder af danskere i stikken, hvis vi ikke reagerer nu. Der er især behov for nytænkning inden for forebyggelse. Endvidere skal det store antal uopdagede diabetikere opspores, og alle landets diabetikere, uanset hvor de bor, skal have den bedste behandling. Mit håb er, at Diabetestinget 08 bliver et vendepunkt, der giver politikerne konkrete forslag til, hvordan Danmark kan undgå den truende sundhedskatastrofe," siger Allan Flyvbjerg.

Login