Opbakning til toplønninger hos patientforeninger

NYHED: Patientforeninger skal give deres direktører en ordentlig løn, men der er en middelvej, mener Hjerteforeningens direktør.

Chefen for en patientforening skal have en løn, der svarer til det store ansvar, der ofte er forbundet med jobbet. Og det ansvar skal afspejles på lønchecken.

Det mener Susanne Volqvartz, direktør for Hjerteforeningen, efter at direktøren for Scleroseforeningen med 50.000 medlemmer, Peter Kauffeldt, ifølge Ekstra Bladet tjener cirka 110.000 kr. om måneden.

Kræver lederegenskaber
"Folk kan godt forstå, at chefen skal have den løn, der svarer til det ansvar og det arbejde, som chefen har. Jeg er leder af en organisation med 100.000 medlemmer, et stort korps af frivillige, en omsætning på 87 mio. kr. og 77 ansatte. Det kræver lederegenskaber, og det kræver, at man får en acceptabel løn. Desuden tjener jeg ikke i nærheden af en tilsvarende stilling i det traditionelle private erhvervsliv. Det kan jeg ikke, for det vil der ikke være forståelse for," siger Susanne Volqvartz uden at tage stilling til Peter Kauffeldts løn.

Login