Jakob Axel: Kommunerne har ansvaret for de færdigbehandlede patienter

NYHED: Sundhedsministeren peger entydigt på kommunerne som ansvarlige for problemerne med færdigbehandlede patienter. Danske Regioner vil have sat taksten op, men ministeren tøver.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) ser med stor alvor på problemet med færdigbehandlede patienter, der venter på kommunerne. Og kommunerne er ene om have ansvaret for problemet, siger han.

"Kommunerne har en forpligtelse, og jeg kan konstatere, at der sker et spild af ressourcer, fordi der ligger færdigbehandlede patienter og fylder op. Det er irriterende, at både psykiatriske og medicinske patienter skal ligge færdigbehandlede i senge, som ellers kunne gøre nytte over for andre. Det er et alvorligt problem," siger Jakob Axel Nielsen.

Kommunerne har allerede fået penge
I flere artikler i denne uge har Altinget | Sundhed fortalt om færdigbehandlede patienter, der venter helt op til et år på, at kommunen får tilbudt en plejehjemsplads eller et botilbud til psykiatriske patienter. Men formanden for KL's Social- og Sundhedsudvalg, Tove Larsen (S), begrunder problemet med, at anlægsrammerne er alt for stramme fra regeringens side, at det har fået flere kommuner til at lave anlægsstop af frygt for en økonomisk straf i 2009.

Login