Oppositionen: Kræftvaccine aftalt på skrømt

NYHED: SF og Socialdemokraterne blev bevidst forbigået i forhandlingerne om kræftvaccinen, siger begge partier. Sludder af værste skuffe, siger sundhedsministeren.

I weekenden landende sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) en aftale om blandt andet kræftvaccinen mod livmoderhalskræft.

Dansk Folkeparti, De Radikale og Ny Alliance skrev under, men mens blækket på aftalen stadig tørrede, stod SF og Socialdemokraterne og følte sig godt og grundigt forbigået. Det siger blandt andre Karl Bornhøft, SF's sundhedsordfører.

Forhandles på skrømt
"Der forhandles åbenbart på skrømt på Christiansborg. Under den forhandlingsdel, vi var med til, ville vi gerne diskutere anderledes finansiering, men det kunne på det tidspunkt ikke lade sig gøre. Det kan det åbenbart godt nu. Dansk Folkeparti ville på det tidspunkt ikke acceptere, at pengene blev fundet på medicinområdet. Det kan det åbenbart nu. Det er et voldsomt paradoks, at det, der ikke kunne lade sig gøre med os, pludselig kan gå i orden, når forhandlingerne sker et andet sted. Det er ikke den form for aftaler, jeg er vant til der, hvor jeg kommer fra," siger Karl Bornhøft.

Login