Vil forlænge skattefordel til gæsteforskere

NYHED: VK vil ændre forskerskatteordningen, så udenlandske forskere kan være i Danmark i fem år og stadig slippe billigere i skat.

Regeringen har netop haft et lovforslag i høring, der skal udvide muligheden for at arbejde i Danmark i en periode med nedsat skattebetaling. Hidtil har virksomheder haft mulighed for at invitere forskere til landet i tre år med en årlig bruttobeskatning på 25 pct. Den mulighed skal udvides, så man fremover også kan vælge at ansætte en forsker i fem år, dog med en lidt højere bruttobeskatning på 33 pct.

Glæde i Lundbeck
Forslaget er en del af regeringens handlingsplan for international rekruttering af arbejdskraft til Danmark. Og det vækker glæde i medicinalvirksomheden Lundbeck, hvor man i øjeblikket beskæftiger 14 udenlandske forskere på forskerordningen.

"Vi må indse, at det høje danske skatteniveau er en barriere for at få forskere til Danmark. Så sent som i sidste uge opsagde en af vores forskere sin stilling, fordi hans forskerordning udløb. Desuden tager det ét til to år, før en udenlandsk forsker kommer rigtigt ind i vores systemer, og vi kan mærke den fulde værdi af vedkommendes arbejde. Så hvis ordningen bliver forlænget, får vi et højere udbytte af vores investering i de udenlandske forskere," siger Anders Schroll, kommunikationschef i Lundbeck.

Login