Psykiatri løftes ud af satsforhandlinger

NYHED: Psykiatriske patienter skal fremover få penge fra finansloven og ikke satspuljen, der i år gav penge til blandt andet gratis fysioterapi og lægeordineret heroin.

I mange år er den psykiatriske indsats i Danmark blevet betalt med penge fra den årlige satspuljeaftale. Men for at sikre området på længere sigt lægges der nu op til, at psykiatriområdet fra 2010 løftes over til de normale finanslovsforhandlinger.

Det blev resultatet af satspuljeforhandlingerne på sundhedsområdet i 2008 om knap 300 mio. kr., der konkret blev givet til blandt andet gratis fysioterapi og lægeordineret heroin.

Psykiatri og somatik sidestilles
"Det er underligt, at psykiatridriften skal finansieres under satspuljerne. Det er ikke ordentligt, og det område skal ind over den almindelige driftsramme i finansloven. Det skal finansministeren nu komme med et oplæg til, for hele området skal organiseres på en anden måde," siger Birgitte Josefsen, sundhedsordfører for Venstre.

"Det er lige så forfærdeligt at være psykisk syg som at brække et ben, så derfor skal psykiatriske og somatiske patienter sidestilles ved begge at være finansieret over finansloven," siger Birgitte Josefsen.

Login