DF: Kommunerne skal i gang

MEDICINSKE PATIENTER: DF har mistet tålmodigheden med kommunerne og kræver nu, at sundhedsministeren presser på, så kommunerne får lavet udslusningspladser til de ældre medicinske patienter.

Når en kommune kan gøre det godt, hvorfor gør alle kommuner det så ikke? Det spørgsmål stiller Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, og nu vil hun have sundhedsministeren til at handle:

"Jeg vil tage kontakt til både velfærdsminister Karen Jespersen (V) og sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K), for at opfordre dem til at skubbe bag på kommunerne, så de alle får etableret udslusningspladser til de ældre medicinske patienter, der er for raske til at ligge på hospitalet og for svækkede til at være derhjemme. Det må ikke være sådan, at simpel kassetænkning mellem kommuner og regioner forhindrer os i at behandle vores svage ældre bedst muligt," siger Liselott Blixt.

Det er en intern sundhedskonference med partiets kommunale og regionale tillidsmænd, der har gjort ordføreren opmærksom på problemerne. Det, der er partiets frygt, er, at de ældre ender som gidsler mellem regionerne og kommunerne.

"På sundhedskonferencen i Dansk Folkeparti kom det frem, at flere kommuner har behandlingstilbud til ældre medicinske patienter. Helsingør Kommune har eksempelvis ti sengepladser til nyligt udskrevne patienter, der venter på en plejehjemsplads, og som stadig har brug for ekstra pleje efter et krævende hospitalsophold, hvilket lyder som en yderst konstruktiv løsning, som alle kommuner burde kopiere," siger Liselott Blixt.

Login