Danskerne ved for lidt om diabetes

DIABETES: 12 danskere dør af diabetes i døgnet, men alligevel ved folk ikke, at de har sygdommen. Ny kampagne sættes i gang.

Det er ellers meget let at forhindre sygdommen, det kan ske ved at leve sundt og dyrke motion. 200.000 danskere har fået konstateret type 2-diabetes. Dertil kommer, at ca. 200.000 danskere går rundt med sygdommen uden at vide det, og 500.000 til 700.000 har forstadier til diabetes. Sammen med befolkningens uvidenhed om diabetes udgør det et alvorligt problem, mener Allan Flyvbjerg.

Kampagne skydes igang
Diabetesforeningen vil ikke længere sidde som tilskuer til den mangelfulde offentlige indsats, så derfor lancerer foreningen den 1. oktober en oplysningskampagne for at få folk i risikogruppen til at gå til lægen og blive tjekket for type 2-diabetes. Kampagnen kommer til at køre hos de praktiserende læger samt som annoncer i dagblade, magasiner og online. Ad den vej vil danskerne derfor i de kommende måneder blive opfordret til at gå til lægen, hvis de kan svare ja til blot ét af følgende spørgsmål:

Risikofaktorer - type 2-diabetes
Har du hyppigt tørst, vandladning eller kløe?
Er du svært overvægtig? (BMI > 30 og/eller taljemål > 88 cm for kvinder og > 102 cm for mænd)
Har du forhøjet blodtryk eller får du blodtryksmedicin?
Har du forhøjet kolesteroltal eller får du kolesterolsænkende medicin?
Har du hjertesygdom eller får du medicin mod hjertesygdom?
Har du en forælder eller en søskende med type 2-diabetes?
Har du haft diabetes under din graviditet?

Login