Minister afviser hjælp til tandhandicappede

NYHED: Patienter med medfødte tandhandicap kan kun få økonomisk hjælp til én behandling. Trods kritik afviser sundhedsministeren at ændre på reglerne, men DF og SF vil dog gerne hjælpe.

Kun én gang i livet kan patienter med medfødte tandhandicap få tilskud til behandling. Men det er langt fra nok, og patienterne får senere i livet store udgifter til efterbehandling og reparationer, siger flere eksperter.

"Vores patienter får problemer, når der med tiden opstår behov for efterbehandling eller reparationer, for som det er i øjeblikket, har vi ikke hjemmel til at behandle dem igen. De skal selv betale - og det er der faktisk patienter, som ikke har råd til," siger Hans Gjørup, leder af det Odontologiske Videncenter i Århus, til Tandlægebladet.

Støtten er forringet
Der findes omkring 500 patienter i Danmark, der er født med et tandhandicap, og patienterne har ifølge Hans Gjørup oplevet, at muligheden for støtte er blevet forringet. Før kommunalreformen oplevede flere af patienterne, at der var mulighed for en lempeligere administration af regler og tilskud, fordi sagsbehandlingen foregik tæt på borgerne i kommunerne. Nu foregår det i regionerne, og patienterne oplever, at deres muligheder for at få støtte til tandbehandling er forringet.

Login