Politisk flertal vil have kræftvaccine nu

NYHED: Et flertal uden om regeringen vil have indført gratis vaccine mod livmoderhalskræft nu. Rendyrket populisme, siger Venstre.

Regeringen tøver med at indføre en gratis vaccination mod livmoderhalskræft. Det mener et utålmodigt flertal i Folketinget, der uden om regeringen nu vil sætte tempoet i vejret og sørge for gratis kræftvaccine til de 12-årige piger allerede inden sommerferien.

DF vil lave midlertidig løsning
Sundhedsordføreren for Dansk Folkeparti, Liselott Blixt, er træt af at vente, når vaccinen allerede eksisterer. Og derfor har hun med en enig Dansk Folkeparti-gruppe i ryggen bedt partiets finanslovsforhandler, Kristian Thulesen Dahl, om at tage kravet med i finanslovsforhandlingerne.  

"Vi snakker altid om at forebygge, og nu har vi muligheden. Jeg mener, at vi bør lave en midlertidig løsning, så det bliver muligt inden sommerferien at få vaccinen gratis. Ved at indføre vaccinen et år tidligere kan man redde en stor del af de dødsfald, der på sigt vil komme. Derfor er det noget pjat, at vi siger, at vi vil så meget på kræftområdet, når vi så ikke vil vaccinere," siger Liselott Blixt.

Login