Udenlandske lægers manglende kvalifikationer en skandale


"Det her er uacceptabelt og meget foruroligende. Mangelen på kvalificerede læger og brugen af udenlandske læger på danske sygehuse må ikke medføre, at patienternes liv sættes på spil. Det er Sundhedsstyrelsens opgave at sørge for, at de udenlandske lægers faglige niveau lever op til den høje danske standard. Syge patienter skal ikke bruges som prøveklud i integrationen."

Det siger formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Birthe Skaarup fra Dansk Folkeparti, efter at det har vist sig, at mindst hver femte udenlandske læge skaber problemer på sygehusene på grund af manglende sprogkundskaber og alt for ringe faglige kvalifikationer. Ifølge Jyllands-Posten søndag var en irakisk læges dårlige sprogkundskaber og manglende faglige viden den direkte årsag til en livstruende situation på Esbjerg Centralsygehus, hvor en patients liv udelukkende blev reddet takket være en snarrådig sygeplejerske, som alarmerede en anden læge.

Birthe Skaarup vil nu forlange, at sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen griber ind overfor den manglende kontrol af udenlandske lægers sproglige og faglige kvalifikationer.

Login