SF vil give tatovørerne smileys


Det sker som en reaktion på en undersøgelse der har vist, at piercerne og tatovørernes hygiejnestandard ofte er rystende dårlig. Alt for mange af de mennesker der bliver piercet får infektioner på grund af den dårlige hygiejne og risikoen for at få HIV, leverbetændelse eller hudkræft stiger hver gang man besøger tatovøren.

"Der er alt for få regler på området og det gør tatoverings- og piercingmarkedet uoverskueligt og uigennemsigtigt for kunderne" siger Kamal Qureshi. Han foreslår derfor at branchen skal have et tilbud om at tilmelde sig en såkaldt smiley-ordning. De smilende ansigter skal i lighed med ordningen på fødevareområdet være et tilbud til piercere og tatovører. Ordningen skal følges op med kontrolbesøg.

"Hvis jeg i morgen besluttede mig for at få en enhjørning på skulderen, ville jeg være bange for at få infektioner eller at få sprøjtet printerblæk ind under min hud" siger Qureshi. "Det kan vi som forbrugere ikke være tjent med og derfor bør reglerne på området strammes op øjeblikkeligt, så de der vil have en piercing eller en tatovering kan få det uden at udsætte sig selv for sundhedsfare" slutter han.

Login