Resumé af 18-2003

Sammendrag af enkelte artikler til abonnenternes eventuelle viderebrug med kreditering.

Det er adjunkt, cand.cur. og sygeplejerske Ingrid Egerod (48), der netop har forsvaret en ph.d. afhandling om sygepleje til respiratorpatienter. Hun har siden 1999 arbejdet på Universitetshospitalernes Center for Sygepleje- og omsorgsforskning. Egerod mener, at der i snit kan spares to indlæggelsesdage for respiratorpatienter, hvilet skal sættes i forhold til den nuværende gennemsnitlige behandlingstid på ti dage.

"Problemet i dag er, at sygeplejersker fører tilsyn og endog stiller på respiratorer, men det står ikke skrevet noget steder, for det er lægens ansvar. Der er indgået en stiltiende våbenhvile mellem parterne om, at der ikke skrives noget ned. For så var den gal. Sygeplejersken må ikke stille på respiratoren, men alle ved, at hun gør det. Det holdes bare skjult. Over halvdelen af læger og sygeplejersker er desuden nye hver dag for intensiv-patienterne. Det betyder, at værdifuld information om behandlingsforløbet går tabt hver dag," siger Ingrid Egerod til Ugebrevet SundhedsTinget leveret af Altinget.dk.

Du er selv sygeplejerske - og kvinde. Din faggruppe bærer en stor del af ansvaret for de utilstrækkelige behandlingsforløb i dag?

Login