Regeringen er passiv over for dieselforurening


Hvis regeringen for alvor ville gøre noget ved dieselforureningen i storbyerne, så indførte den et påbud om dieselfrie zoner i de fire største byer, som Kristeligt Folkeparti tidligere har foreslået. I Sverige har de allerede indført det i de tre største byer.

Det siger Kristeligt Folkepartis miljøordfører, Mogens Nørgård Pedersen, i en kommentar til den redegørelse om forureningen med dieselpartikler, der netop er offentliggjort. I redegørelsen anbefaler regeringen, at de fire største byer skal have mulighed for at indføre særlige miljøzoner, hvor dieselbiler tvinges til at køre med partikelfilter. Men den anbefaling giver Mogens Nørgård Pedersen ikke meget for.

For mig ser det ud, som om regeringen har besluttet sig for ikke at gøre noget. Regeringen bryster sig af, at den nu giver de fire største byer lov til at indføre miljøzonerne, men den mulighed har byerne allerede i dag, og desuden er det jo ikke sikkert, at de vil gøre brug af den. Undtagen i København ser det ud til, siger Mogens Nørgård Pedersen.

Login