Nyhedsbrev fra Lars Løkke Rasmussen

Realiteten er, at den 1. maj i Danmark har udviklet sig fra at være lønmodtagernes kampdag til at være fagbevægelsens årlige festdag. Og realiteten er også, at Venstre og regeringen gør et stort arbejde for at forbedre lønmodtagernes vilkår på en lang række områder. Vi har blot den enkeltes frihed og handlemuligheder i centrum. For os skal flere rettigheder komme den enkelte lønmodtager og ikke fagbevægelsens ansatte til gode.

Venstre er nemlig ikke blevet fagbevægelsens lakaj. Langt fra! I debatten er der ofte en tendens til at forveksle lønmodtagerinteresser med fagforeningsinteresser, men arbejdervælgerens kryds ved sidste valg demonstrerer jo med al tydelighed, at lønmodtagerne ofte har andre interesser, end dem der formuleres i fagforeningernes hovedsæder.

Socialdemokraterne vil selvfølgelig gerne holde fast i det gamle verdensbillede, og de fortsætter derfor med at snakke løs om lønmodtagernes interesser, som om politik stadig hovedsagelig handlede om en evindelig kamp mellem arbejdere og kapitalister. For socialdemokraterne er enhver forandring derfor lig med tilbageskridt og ethvert krav eller enhver rettighed til den enkelte lig med brud på, at alle skal behandles ens - have den samme dårlige service, hvis det er det, den offentlige sektor kan tilbyde.

Login