Nye spørgsmål fra Sundhedsudvalget

Få et overblik over, hvilke sundhedspolitiske sager der rører sig i Folketinget. SundhedsTinget samler her spørgsmål fra Folketingets Sundhedsudvalg til sundhedsministeren. Ugen bringer seks nye spørgsmål.

- hvor stor en potentiel besparelse, der kunne opnås, ved at patienter med behov for smertelindring blev behandlet med ældre smertelindrende præparater med COX-II-selektivitet i stedet for de nyere præparater med COX-II selektivitet (Co-xiber).

- hvilke kendte risikofaktorer, der findes ved at behandle patienter med et ældre NSAID-præparat uden selektive COX-II egenskaber sammen med et præparat, der skal behandle de symptomer forbundet hermed (f.eks. halsbrand og mild mavesår)?

- hvilke overvejelser, der ligger til grund for at Lægemiddelstyrelsen og Institut for Rationel Farmakoterapi ikke, som på det svenske lægemiddelmarked, anvender betegnelsen "coxiber", der er den kemiske betegnelse for den gruppe af lægemidler, som Medicintilskudsnævnet med virkning fra 7. juli 2003 meddelte ændring i tilskudsstatus? (Udvalgsspørgsmål 22)

Login