12 kommuner bekæmper sygdom med trivsel

NYHED: Se på medarbejderens trivsel, når plejeansatte melder sig syge, siger Ballerup-model, som nu prøves i 12 kommuner.

Målet med projektet er, at "bidrage til at fastholde medarbejdere med dårligt helbred eller bidrager til hurtig tilbagevenden til arbejdsmarkedet af sygemeldte indenfor ældreområdet/hjemmeplejen. Der skelnes ikke mellem fravær begrundet i fysiske eller psykiske årsager."

"Vi skal hurtigt have kontakt til medarbejdere, der melder sig syge, ofte af psykiske årsager. Det er jo ikke på grund af det psykiske eller fysiske arbejdsmiljø, men fordi de ofte har 'ondt i livet'. Vi oplever, at langtidssyge f.eks. med en depression skal bevare kontakten til arbejdspladsen, for ellers ved vi, at efter 3 måneder, så kommer de aldrig tilbage," fastslår projektleder Jeanette Eggertsen fra Ballerup Kommune.

Helsepiloter sikrer netværk og trivsel
Særligt motiverede medarbejdere bliver uddannet til helsepiloter og kommer til at fungere som en slags sundhedsambassadører, helsepiloter. Desuden vil de 12 kommuner etablere netværk mellem sygemeldte, som støtter hinanden, ligesom coaching og arbejde med kost og motion indgår i projektet.

Login