1 million kroner til sygeplejeforskning

KORT NYT: Dansk Sygeplejeråds Sygeplejefaglige Forskningsfond har uddelt én million kroner til otte projekter, der skal udvikle og forbedre den danske sygepleje.

”Sundhedsvæsenet er i rivende udvikling, og vi ved, at f.eks. antallet af kronisk syge borgere er stigende,” siger formand for Dansk Sygeplejeråds Sygeplejefaglige Forskningsfond, Grete Christensen. Derfor har fonden netop uddelt én million kroner til forskningsprojekter, som skal udvikle sygeplejen til gavn for patienterne.

Fonden har udvalgt otte projekter, og fokusset i de otte er bredt. Fra social ulighed i rehabiliteringen over KOL-behandlingsforløb til effekten af telemedicinsk behandling efter en hjertesygdom. Fælles for projekterne er, at de bidrager med ny viden, der understøtter læringen i forbindelse med udviklingen af sygeplejen.

Nødvendigt med mere evidens
Allan Flyvbjerg, dekan ved Health på Aarhus Universitet og eksternt medlem af forskningsfonden, glæder sig over fondsuddelingen:

”Vi har behov for mere evidens på området, og i dag er der ikke nok midler at få. Derfor vil jeg gerne rose Dansk Sygeplejeråd for at give midler til patientnær forskning af høj kvalitet. Det er den helt rigtige vej at gå til gavn for patienterne.”

Projekterne er blevet bedømt af fire sygeplejefaglige professorer, og du kan se alle otte projekter hér.

Login