3.000 danske liv skal reddes på hospitalerne

NYHED: Operation Life skal redde liv. Det er Dansk Selskab for Patientsikkerhed, der har skudt kampagnen i gang. På 18 måneder skal 3.000 dødsfald forebygges på sygehusene i Danmark.

"Der er ingen, der har sagt, at det er let. For så var det ikke nødvendigt med den her kampagne," siger Beth Lilja Pedersen, der er sekretariatsleder for Dansk Selskab for Patientsikkerhed (DSP).

I USA har en lignende kampagne reddet over 122.000 liv på 18 måneder. Nu er resultatet omsat til danske forhold, og derfor tror Dansk Selskab for Patientsikkerhed, at 3.000 danske liv kan reddes inden for de næste 18 måneder.

Målet er næsten nået
Målet er, at tre fjerdedele af de danske sygehuse skal melde sig til projektet, men selvom kun få hospitaler havde meldt sig til projektets start, var målet allerede nået, da dagen var omme. Det viser hjemmesiden, hvor 33 ud af 38 danske hospitaler har tilsluttet sig kampagnen. Det var også meldingen fra de forskellige regioner, da de fortalte om, hvilke hospitaler ville deltage.

Region Midtjylland kunne således melde, at alle syv hospitaler har tilmeldt sig, men det er forskelligt, hvor mange af de seks indsatsområder, som hospitalerne vil deltage i.

Login