Gøtzsche: Stort set al psykofarmaka bør droppes

BOG: I en ny bog gentager professor Peter Gøtzsche sit frontalangreb på den vestlige verdens ledende psykiatere og myndigheder og industri. Han anbefaler at reducere psykofarmakaforbruget med 98 procent og at droppe brugen af tvang.

Psykofarmaka er den største dræber næst efter hjertesygdomme og kræft. Medicinalindustrien og førende psykiatere holder liv i myten om, at psykofarmaka rent faktisk hjælper patienterne. Sådan lyder nogle få af de meget opsigtsvækkende konklusioner, som lederen af Nordisk Cochrane Center, professor Peter Gøtzsche, skriver i en ny bog: Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse. Her konkluderer han også, at alt tvang i psykiatrien bør og kan afskaffes.

Han konkluderer på baggrund af en lang trække studier, han henviser til, at det vil gavne patienterne, hvis man droppede 98 procent af det nuværende forbrug af psykofarmaka.

”Med mindre lægerne bliver meget bedre til at bruge psykofarmaka – hvilket vil sige at bruge dem meget lidt, i lave doser og altid med en plan for udtrapning – så ville være borgere være langt bedre stillet, hvis vi fjernede alle psykofarmaka fra markedet,” skriver Peter Gøtzsche. Dermed gentager han med få nuancer nogle af de vurderinger, han kom med sidste år i en kronik i Politiken. 

Login