Astrid Krag afviser snus-kritik

EU: Der har ikke været nogen mulighed for at indgå i en alliance med Tyskland for at bevare snus, lyder det fra sundhedsminister Astrid Krag (SF), som afviser Venstres kritik. Ministeren får dog alligevel irettesættelse fra udvalgsformand.

Det var budskabet fra sundhedsminister Astrid Krag, da hun tirsdag ekstraordinært orienterede Europaudvalget om forhandlingerne om EU's tobakdirektiv. Sundhedsministerens orientering kom på baggrund af et langstrakt forløb om ministerens mandat til forhandlingerne. Først kunne ministeren ikke få opbakning til et forhandlingsmandat, og da hun siden fik et, arbejdede hun for at få det lavet om.

Det har rejst tvivl om, hvorvidt ministeren loyalt har arbejdet for Europaudvalgets krav om at kæmpe for Danmarks ret til at fortsætte med at sælge snus. Ikke mindst efter det er kommet frem, at andre lande arbejder for undtagelser og større fleksibilitet i direktivet. Det gælder blandt andet Tyskland, der arbejder for retten til at fortsætte salget af en snus-lignende tobak.

Men det har ikke været muligt at finde allierede for Danmark, lød det fra ministeren. Hun slog samtidig fast, at den tyske situation var en ganske anden end den danske.

Login