Virksomheder skal tage ansvar for integration

NYHED: Virksomheder skal tage større ansvar for opkvalificering af ledige indvandrere, lyder det fra Jobcenter Slagelse.

Og det har virksomhederne ret i. Hovedparten af de ledige med indvandrerbaggrund er i matchgruppe 4. Det betyder, at de mangler kvalifikationer i form af uddannelse og sprogkundskaber. Der er derfor et stykke vej, før de kan matche arbejdsmarkedets krav.

Det fritager dog ikke virksomhederne fra at gå aktivt ind i opkvalificeringen af de ledige med indvandrerbaggrund,
Tværtimod er der brug for et større bidrag fra virksomhederne i arbejdet med at opkvalificere indvandrerne, lyder det fra Jobcenter Slagelse.

"Denne opkvalificering foregår allerbedst ude på en virksomhed. Man lærer bedst at sige godmorgen til kollegaer, når der er kollegaer at sige godmorgen til. Ligesom man bedst lærer, om praktisk rengøring ude på selve arbejdsplads. Vi har derfor brug for, at virksomhederne vil optræde som "træningsbaner" for indvandrerne, så vi i fællesskab kan opkvalificere dem, og dermed sikre virksomhederne arbejdskraft også i fremtiden," siger Niels Hilker, integrationskoordinator i Jobcenter Slagelse.

Login