45 kommuner søger økonomisk tilskud til borgerrådgivere

45 kommuner har søgt puljen fra sidste års finanslov til at ansætte flere borgerrådgivere. Men der er fortsat mere end 47 millioner kroner tilbage i puljen. EL vil kæmpe for nye retssikkerhedstiltag på finansloven, mens V efterspørger enklere regler på området. *Artiklen er rettet kl. 12.00 d. 19. august.

*Artiklen er rettet torsdag d. 19. August kl. 12, da artiklens oprindelige udgave byggede på en forkert udlægning af tallene fra Bolig- og Planstyrelsen. I den oprindelige artikel stod der, at det samlede beløb, kommunerne har søgt om, oversteg det beløb, der er i puljen. Det er forkert. Kommunerne har søgt for 87,3 millioner kroner, og der er i alt 135 millioner kroner i puljen i årene 2021-2024. På grund af den forkerte udlægning af tallene er de citater, der bygger på en forkert præmis og oprindeligt optrådte i artiklen også pillet ud af artiklen. Altinget beklager fejlen.

Der er en lang række nye borgerrådgivere på vej ude i kommunerne. I alt 45 kommuner har nemlig søgt om økonomisk tilskud til at ansætte borgerrådgivere fra den pulje, der blev til ved den seneste finanslov.

Det viser nye tal fra Bolig- og Planstyrelsen.*

Login