Tidligere anbringelser er ikke løsningen

BØRN: Anbringelser er nødvendige, men er også en del af problemet, mener ekspert. Problemet er ikke for sen indsats, men at der mangler helhedstankegang.

"Forældre til anbragte børn er socialt meget ringe stillede mennesker. Vi kan se, at jo yngre børnene er, når de fjernes, jo mere ekstremt dårligt stillede er forældrene. Og børn under skolealderen anbragt uden for hjemmet er børn af de ringest stillede forældre i Danmark," siger Tine Egelund, seniorforsker på SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Hun har undersøgt forholdene for anbragte børn og deres familier, men det er ikke lige til, hvad der skal gøres for at forbedre situation for forældrene til anbragte børn.

"Det er en bredspektret, langvarig opgave at styrke forældrenes evne til at være forældre eller være bedre forældre til et anbragt barn. Samtidig viser undersøgelsen også, at efter fire års anbringelse er forældrenes situation ikke ændret. Så enten har man gjort tilstrækkeligt, eller også er opgaven forfærdelig vanskelig," siger hun.

Login