Statsrevisorer i hård kritik af Socialministeriet

KORT NYT: Statsrevisorerne kritiserer Social- og Integrationsministeriet for ikke at have fulgt op på fejl og mangler i kommunernes administration af merudgiftsydelse og tabt arbejdsfortjeneste på socialområdet.

Kommunernes sagsbehandling på socialområdet er mangelfuld, usikker og uensartet.

Det viser en undersøgels af otte kommuners administration af merudgiftsydelse og tabt arbejdsfortjeneste målrettet familiers forsørgelse af børn under 18 år med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

Det har fået Statsrevisorerne op af stolen, og de retter nu en skarp kritik imod Social- og Integrationsministeriet. I en bemærkning skriver de, at ministeriet burde have kortlagt årsagerne til fejlene og iværksat tiltag for yderligere at understøtte kommunernes administration.

Social- og Integrationsministeriet har nemlig tidligere konstateret, at der på dette område har været fejl i godt 40 procent af landets kommuner i 2009 uden at følge op på de dårlige resultater.

Derudover finder Statsrevisorerne det utilfredsstillende, at kommunernes administration har været fyldt med fejl, så det nu er usikkert, om afregningen af refusion mellem stat og kommune har været korrekt.



 

Login