Socialchefer og KL: Folk må sænke forventningerne

SERVICE: Folk er nødt til at indstille sig på de nye, hårde økonomiske tider i kommunerne. Derfor må de sænke forventningerne og droppe tanken om, at socialpolitik er en tjekliste af ydelser, lyder det. Men borgerne skal fortsætte med at kæmpe, mener S. 

Når mange kommuner skal spænde livremmen ind de kommende år, må borgerne sænke deres forventninger til, hvilke ydelser de kan få på især det specialiserede sociale område.

Sådan lyder det fra både kommunernes interesseorganisation, KL, og Socialcheferne, der skal administrere de nye besparelser. Her er det især en hårdt presset økonomi ude i kommunerne, der fra næste år bliver udfordret yderligere af regeringens nye omprioriteringsbidrag.

”Vi vil gerne give ydelser, der er kompetente og omsorgsfulde overfor den enkelte. For at kunne tilgodese efterspørgslen inden for de fastsatte rammer har vi har prøvet at lave omstruktureringer og ændre ydelserne fra at have et individuelt sigte til at give ydelser, der modtages i grupper. Sidstnævnte er billigere og ofte bedre,” siger formanden for Foreningen af Kommunale Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedschefer i Danmark, Helle Linnet, og fortsætter:

Login