Sikrede pladser til alle kriminelle unge i 2011

KORT NYT: Nye tal for 2011 viser, at alle kriminelle unge har haft plads på en sikret institution, mens de har afsonet eller afventet dom.

I 2011 har unge kriminelle ikke skullet vente i arresten på en sikret plads. Ifølge nye tal fra Danske Regioner har de sikrede institutioner efter løbende justeringer kunnet rumme alle de unge.

Det betyder, at børn og unge kan få en intensiv socialpædagogisk indsats på de sikrede institutioner, mens de venter på dom eller afsoner.

”Tallene vidner om, at vi nu har fået den akutfunktion for de sikrede institutioner, som vi har arbejdet hen imod de sidste år. Det betyder, at alle unge med behov - også i spidsbelastningsperioder - kan få den nødvendige hjælp på en sikret institution,” siger
formand for Danske Regioners Social- og Psykiatriudvalg Flemming Stenild ifølge Danske Regioners hjemmeside.

I 2009 oprettede regionerne flere sikrede pladser som resultat af flere års ventelister og en sænkning af den kriminelle lavalder fra 15 til 14 år. Samtidig med, at der har været færre og færre anbringelser på de sikrede pladser, er antallet af anbringelser og opholdsdage faldet for første gang i 2010 og forsat i 2011.

Login