SF's integrationskurs - på alles læber

BAGGRUND: De seneste uger har al tale om integration handlet om SF og deres nye kurs. S er begejstret og De Radikale bekymret.

Er kursen blevet strammere? Kan SF samarbejde med Socialdemokraterne eller ligefrem med regeringen om integrationspolitikken? Giver SF køb på deres humanistiske værdier?

Spørgsmålene til SF og partiets populære formand har været mange. Lige så vel som angrebene. For den ændrede kurs har været effektiv. SF har aldrig været mere populær i meningsmålingerne end nu. En måling fra analysebureauet Green gav SF 19,5 pct. af stemmerne mod 22 pct. til Socialdemokraterne. Både opposition og regering begynder at føle sig truet.

"Skrid ad helvede til"
Virakken startede, da Villy Søvndal bad den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir om at skride ad helvede til. En ny, skarp tone, lød det fra medierne. Mens Villy Søvndal havde travlt med at sige, at der intet nyt var i det. Det havde partiets leder før ham, Holger K. Nielsen, også sagt. Et faktum, historien og andre partiledere var enige med Villy i.

Login