RoboBraille nomineret til international pris

KORT NYT: Danske RoboBraille er blandt de fem finalister til den internationale Braille '21-pris, der uddeles af The World Blind Union i forbindelse med den tyske punktskriftdag.

RoboBraille er blandt de fem finalister ud af i alt femten nominerede til Braille 21 prisen. RoboBraille er udviklet af Region Sjællands Synscenter Refsnæs i Kalundborg i samarbejde med Sensus ApS og er en web- og e-mail-baseret tjeneste, som kan oversætte elektroniske dokumenter til syntetisk tale og forskellige punktskriftsformater på flere sprog. Tjenesten forsøger dermed at gøre ellers utilgængelige elektroniske tekster tilgængelige for mennesker med synshandicap eller læseproblemer.

Prisen uddeles ved verdenskongressen Braille 21 d. 27.september, der bliver afholdt af The World Blind Union (WBU). WBU er en paraplyorganisation for omkring 600 forskellige organisationer, der tilsammen repræsenterer 285 millioner synshandicappede. Målsætningen for kongressen er at finde nye idéer og måder at arbejde med punktskrift på.

Login