Regioner vil have større bid af socialområdet

DOKUMENTATION: Regionerne ønsker at overtage mere af kommunernes ansvar på det specialiserede socialområde. Læs Bent Hansen tale fra Danske Regioners generalforsamling her.

Fremtidens udfordringer
Det er en stor opgave fortsat at skulle udvikle sundhedsvæsenet. For selv om vi er blevet mere effektive, så bliver borgernes behov for behandling ved med at vokse. De ældste borgere er de største brugere af sundhedsvæsenet. Andelen af ældre borgere stiger støt. Om mindre end 10 år er hver femte dansker over 65 år. Det viser beregningerne fra Det Økonomiske Råd.

Også derfor strammer økonomien til. Så det er nu, den kvalitetsdagsorden, vi introducerede sidste år, skal stå sin prøve. Grundtanken er, at hvis vi giver den rigtige behandling første gang og reducerer antallet af fejl, så kan vi højne kvaliteten i sundhedsvæsenet samtidig med, at vi behandler flere for de samme penge. Til gavn for både patienterne og samfundsøkonomien.

Vi skal bruge hver eneste krone bedst muligt. Derfor skal vi også systematisk reducere spild i sundhedsvæsenet både i det administrative og det kliniske arbejde.

Login