Regeringen satte bevillinger til integrationsprojekter i bero, men valgte senere at udbetale dem alligevel. Her er deres forklaring

https://vimeo.com/963157017

Regeringen fastholder, at de har ret til at bryde politiske aftaler, som ikke er forligsbelagte. Derfor mener regeringen ikke, at der var noget principielt i vejen, da man besluttede at tilbageholde midler til integrationsprojekter, som tidligere var blevet bevilliget af en bred aftalekreds. Det forklarede tre regeringsministre på et samråd onsdag. Se et uddrag fra samrådet i videoen ovenfor.

Der er forskel på politiske forlig og politiske aftaler.

Det var budskabet fra regeringen, da tre socialdemokratiske ministre i onsdags var kaldt i samråd om en sag om udbetaling af midler til integrationsprojekter, som pludseligt blev sat i bero.

Sagen i en nøddeskal omhandler midler, som en række integrationsfremmende organisationer var blevet stillet i udsigt i forbindelse med aftalen om fordeling af midler fra SSA-reserven fra 2023. Organisationerne fik i foråret 2024 besked på, at de slet ikke ville modtage disse midler, men i april måned meddelte Udlændinge- og Integrationsministeriet, at man alligevel ville bevillige midlerne til organisationerne.

Login