Plejefamiliernes usikre forhold skader børnene

ANBRINGELSER: Plejefamilierne skal have bedre vilkår, mener både interesseorganisationen og fagforeningen, der repræsenterer plejefamilierne. De er bare uenige om hvordan.

Og anbringelsen af et barn i et plejefamilie er et vigtigt socialt arbejde, mener både interesseorganisationen Plejefamiliernes Landsforening og plejefamiliernes fagforening Socialpædagogernes Landsforbund. Derfor skal løn- og ansættelsesvilkårene for familierne ændres. Uenigheden går på, om der skal forhandles en central overenskomst, eller hver familie skal lave en individuel aftale.

Enighed om dårlige arbejdsvilkår
Vilkårene er for ringe, som de ser ud i dag, er der enighed om. Blandt andet har familierne en måneds opsigelsesvarsel, genforhandling af løn en gang om året, ingen pension og en form for resultatløn, der afhænger af barnets tilstand.

"Jo dårligere barnet er, jo mere får du i løn. Når du bliver bedre til dit arbejde - og rent faktisk løser det, der skal løses, så bliver du sat ned i løn. Det giver jo ingen mening. Selvfølgelig er det for plejefamiliernes skyld, at de skal have nogle ordentlige vilkår som alle andre, men det er altså også for de anbragte børns skyld," siger Benny Andersen, næstformand i Socialpædagogernes Landsforbund, som frygter, at de dårlige forhold vil skræmme de gode plejefamilier væk.

Login