Her er Altingets nye debatpanel

DEBAT: Kom tættere på de fem nye debattører på Altinget | Social & Forebyggelse. Debatpanelet er bredt repræsenteret med markante stemmer inden for socialt udsatte, integration, førtidspension og ADHD.

Det nye debatpanel på Altinget | Social & Forebyggelse består af fem personer med hver deres viden om social- og forebyggelsesområdet. I de kommende måneder vil de på skift levere skarpe og nuancerede indspark i social- og forebyggelsesdebatten.

<img align="left" src="@nyimg=10945@" /> Jette Myglegaard , formand for ADHD-Foreningen
Ifølge ADHD-foreningen viser forskning, at der er ca. 160.000 danskere med ADHD i Danmark, heraf ca. 60.000 børn. Med sine 6000 medlemmer er ADHD-foreningen en væsentlig fortaler for børn, unge og voksne med ADHD i Danmark  ̶  mennesker med udtalte vanskeligheder inden for områderne opmærksomhed og/eller aktivitetskontrol; ofte kombineret med problemer med motorisk kontrol, opfattelse og bearbejdning af sanseindtryk fra kroppen og omverdenen. Foreningen kæmper for at skabe forståelse for og forbedring af forholdene for mennesker med ADHD og deres pårørende. Jette Myglegaard har siden 2004 været formand for ADHD-foreningen og taler ADHD-patienternes sag i Altingets debatpanel.

<img align="left" src="@nyimg=4009@" /> Ole Pass, Formand for Foreningen af Socialchefer i Danmark
Med snart 40 års erfaring på det sociale område har Ole Pass beskæftiget sig med alle hjørner af social og forebyggelsesområdet. Som formand for Foreningen af Socialchefer i Danmark samler han de kommunale chefer på social-, beskæftigelses- og sundhedsområdet for blandt andet at erfaringsudveksle og påvirke lovgivning. På nuværende tidspunkt er Ole Pass ekstra optaget af velfærdssamfundets fremtid, hvor han finder flere markante udfordringer. Han brænder blandt andet for at skabe social lighed i sundhed, styrke indsatsen for udsatte børn og unge og forbedre tilbud til psykisk sårbare og handicappede.

Login