Mennesker med handicap skal være besøgsvenner for ældre

Der findes utallige sociale projekter, hvor mennesker med handicap modtager støtte. Men der er noget længere imellem de indsatser, hvor mennesker med handicap giver andre en ekstra håndsrækning. Den nye besøgstjeneste VENskaberne tager udgangspunkt i mennesker med handicap som en ressource, hvor de skal være besøgsvenner på plejehjem og botilbud.

Kristine Rasmussen, 50 år og ansat som køkkenassistent, glæder sig helt vildt til hun skal være frivillig besøgsven.

”Jeg tror, den ældre bliver rigtig glad for at få en besøgsven, og så tror jeg også jeg selv får noget ud af det. Jeg kan nemlig godt lide sådan noget med historie, og så tænker jeg jo, at ældre mennesker kan huske lang tid tilbage – måske endda nogle har levet under krigen,” siger hun.

Kristine Rasmussen har en spastisk lammelse i højre side, som er opstået på grund af iltmangel ved fødslen. Hun er meget åben omkring sit handicap, men selvom hun ikke er så god til at flytte tunge kasser, er hun meget social og kan desuden godt lide at hjælpe andre. Hun ha derfor også også meldt sig som frivillig til besøgstjenesten VENskaberne, som er startet af Frivilligcenter Vesterbro/Kgs. Enghave/Valby og foreningen Venner af Captum

Login