Ledige forskelsbehandles i jobcentre

INTERVIEW: Jobcentrene lider under gamle skel mellem kommunal og statslig indsats, fastslår ny SFI-rapport. Løsningen har SFI-professor og forsker Søren Winter et bud på.

Før jobcentrene blev oprettet i 2007, var der stor forskel mellem AF og kommunernes indsats over for ledige. Det konkluderer en ny rapport fra SFI.

Men en del af skellene mellem det statslige og kommunale system lever formentligt videre i bedste velgående, selv om de ledige i dag kun skal ind ad én indgang til de nye jobcentre for at komme i arbejde. Det siger en af SFI-forskerne bag rapporten, professor Søren Winter.

To identiske ledige - forskellig indsats
"Der er stor forskel på, hvordan betjeningen af de ledige kontanthjælps- og dagpengemodtagere er organiseret i jobcentrene. Det kan godt være, at der nu er fælles indgang, men nogle steder bliver de delt bagefter igen, så de kommer til hver deres personale. Og så risikerer man at være lige vidt, for konsekvensen er, at to ledige med det samme problem ikke får den samme indsats. Dermed bliver nogen stillet bedre end andre," siger Søren Winter.

Login