Københavnske daginstitutioner har forbedret integrationen

KORT NYT: De 82 daginstitutioner i København, der arbejder for en mere ligelig fordeling af tosprogede børn, oplever fremskridt. I uge 11 vil der kunne ses opslag på plakatsøjler, der på seks sprog opfordrer forældre til at skrive deres børn op på en af de 82 institutioner.

Ifølge børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) er den skæve udvikling på antallet af henholdsvis etnisk danske og tosprogede børn på de københavnske daginstitutioner nu vendt. I dag afspejler således næsten hver anden af institutionerne befolkningssammensætningen, hvorimod det tidligere kun var hver femte.

I uge 11 står Børne- og Ungdomsforvaltningen bag en kampagne, der bl.a. kan ses rundt om i byen i form af klistermærker og de førnævnte plakater.

Meningen er, at institutionssøgende forældre nemt kan genkende dette klistermærke, så det bliver nemt at finde frem til de institutioner, der er en del af projektet. "Mangfoldighed i børnehøjde," som projektet hedder, synliggøres også gennem en tegnekonkurrence for børn, hvor vinderen bliver kåret af børne- og ungdomsborgmesteren.

Login