Karen Hækkerup ligger lunt i ministerfeltet

MÅLING: Social- og integrationsminister Karen Hækkerup ligger i den bedste tredjedel blandt sine ministerkollegaer uden at få en prangende karakter for sin første tid i regeringen, viser en ny meningsmåling over ministrenes popularitet.

Et minefelt
Selvom om Karen Hækkerup er kommet relativt godt fra start i sit nye job, kan det hurtigt vende. 

"På socialområdet kommer der konstant kedelige sager med folk, der har det dårligt. Lige nu er hun ny og kan sende aben videre til den tidligere regering. Men hvis der for eksempel dukker en ny Brønderslevsag op om to eller tre år, kan hun holdes op på, at hun har lovet at stramme op på området for udsatte børn," siger Erik Holstein.

I det kommende år skal ministeren i gang med en af regeringens helt store prestige projekter, en såkaldt 'socialreform,' som ifølge Erik Holstein bliver hendes største udfordring det kommende år.

"Under sådan en reform, hvor der er lagt op til stramninger for nogle grupper, kan der hurtigt opstå kontroversielle sager. Samtidig er det første gang, hun sidder for bordenden, så det er her, det skal vise sig, om hun kan det politiske håndværk," siger Erik Holstein.

På mandag i Altinget|Christiansbog bliver det muligt at se, hvordan alle regeringens ministre bliver vurderet af vælgerne.

Login