Indvandrerbeskæftigelsen lavest i Odense

NYHED: København har en betydeligt højere beskæftigelsesfrekvens for ikke-vestllige indvandrere end Odense. Århus har størst fremgang i beskæftigelsen blandt efterkommere.

Der er betydelig forskel på landets tre største byer, når man ser på ikke-vestlige indvandreres deltagelse på arbejdsmarkedet. Det viser en gennemgang, Altinget.dk har foretaget på baggrund af oplysninger fra Danmarks Statistik.

Selvom alle tre byer har problemer med at få et tilstrækkeligt antal ikke-vestlige indvandrere i arbejde, er der alligevel betydelig forskel på problemets omfang. I København havde ikke-vestlige indvandrere mellem 16 og 66 år i 2006 en beskæftigelsesfrekvens på 47,6, mens den for efterkommere i samme gruppe lå på 60,3.

Her ligger Odense markant lavere. For ikke-vestlige indvandrere er der tale om en beskæftigelsesfrekvens nede på 40,4, mens efterkommerne ligger på 50,7. Det er dog et lyspunkt, at Odense de sidste to år har haft en lidt større stigning end København og Århus, når det gælder beskæftigelsesfrekvensen for ikke-vestlige indvandrere.  

Login