Hjemløsestrategi har dårlige odds

NYHED: Trods 500 mio. får regeringen svært ved at afhjælpe hjemløshed, mener Preben Brandt og Kirkens Korshær. Strategien mangler styring og samfundet velvillighed.

"Jeg mangler en overordnet styring af projektet. Nu bliver pengene delt ud til forskellige kommuner og dermed forskellige projekter. Men der er brug for et element, der kan få indsatsen i de forskellige kommuner til at hænge sammen og som sikrer, at indsatserne er forankret i den viden, der findes på området. Både England og Skotland har meget positive erfaringer med at lave sådanne overordende planer. Og det er den eneste rigtige måde at gøre det på," siger Preben Brandt.

Alt for ukonkrete mål
De 500 mio. kr. skal fordeles mellem de kommuner, der har størst problemer med hjemløshed. Kommunerne skal sørge for at opfylde målsætningen for hjemløsestrategien og lave en samlet plan for den enkelte kommune. Men det er ifølge Preben Brandt alt for ukonkret.

"Jeg kunne godt tænke mig, at man satte sig nogle mere konkrete mål. Som for eksempel at ville reducere antallet af folk, der bor på herberger med 25 pct. Med denne strategi ved vi ikke, hvad der konkret skal opnås. Jeg tror aldrig, at erhvervslivet ville sætte et projekt i gang uden at have nogle konkrete mål at arbejde hen imod."

Login