Hækkerup ligger midt i magthierarkiet

MAGTANALYSE: Social- og integrationsminister Karen Hækkerup indtager en midterplacering på Altinget | Magts rangliste over de mest magtfulde ministre.

Når de store linjer skal tegnes, og de vigtigste beslutninger skal tages i dansk politik, halser social- og integrationsminister Karen Hækkerup efter regeringstoppen.

Således indtager Karen Hækkerup en 10. plads på ranglisten over de mest magtfulde ministre i regeringen. Listen føres an af økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) efterfulgt af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og finansminister Bjarne Corydon.

Det viser Altinget | Magts nye rangliste over ministrenes magt i forhold til hinanden.

Altinget | Magt er en analyse af de myriader af magtspil, der foregår i en regering. Det gælder både klart definerede spilleregler i regeringens udvalg, finanslovforhandlinger og lovgivningen, der giver nogle ministre mere magt end andre.

Derudover forholder ranglisten sig også til økonomiske midler, ansatte, stærke ministerier samt ministrenes popularitet og stemmetal.

Også ministerierne er blevet rangeret over for hinanden i forhold til deres indbyrdes magt.

Her får Social- og Integrationsministeriet en delt 11. plads sammen med Klima- og Energiministeriet for sin evne til at bestemme over andre ministerier, hvor der lægges vægt på magt til at hyre og fyre, magt over pengekassen, magt til at fortolke love og diplomatisk magt.

Altinget | Magt udkommer onsdag den 10. oktober kl. 9.

Her kan du købe Altinget | Magt (pris 59 kr.):
http://www.altinget.dk/magt/

Login