Forskere: Udsatte børn og unges råb om hjælp kan besvares af den praksisnære forskning

Mødet med udsatte børn skal understøttes gennem praksisnær forskning. Der er rigeligt med emner at tage fat på, for i dag er det langt fra alle, som får den rette hjælp, skriver Lotte Junker Harbo og Andreas Rasch-Christensen.

I de just afsluttede forskningsreserveforhandlinger er der afsat en sum til forskning i og for de mennesker i vores samfund, der befinder sig i udsathed. I den sum indgår en bevilling til det nationale center for forskning i udsathed blandt børn og unge, populært kaldt 'Nubu'.

I Nubu er vi glade og taknemlige for bevillingen, da den giver professionshøjskolesektoren mulighed for at skabe relevant og kvalificeret viden, som vi kan bringe i spil i vores uddannelse af socialrådgivere, pædagoger, lærere og andre fagpersoner som i deres praksis møder børn, unge og voksne i udsathed.

Det er centralt for professionshøjskolernes forskningsindsatser, at de retter sig mod aktuelle samfundsudfordringer såsom netop udsathed blandt børn og unge. Det er en samfundsudfordring, hvis omfang er stigende, og som optager både politikere, fagpersoner og de mennesker, der enten er pårørende til eller selv er et barn eller en ung, der rammes af mistrivsel, misbrug, psykiatriske diagnoser eller hjemløshed.

Login